PCOS

PCOS staat voor het polycuteus ovarium syndroom. Kenmerken hiervan zijn dat een vrouw meerdere vochtblaasjes op de eierstok heeft en de hormonen uit balans zijn. Het resultaat hiervan is dat de menstruatie onregelmatig is of uitblijft, wat zorgt voor een verminderde vruchtbaarheid.

 

De genen, onvoldoende lichaamsbeweging, overgewicht en een ongezonde voeding zijn factoren die invloed hebben op het ontstaan van PCOS. Deze factoren hebben namelijk allemaal invloed op de hormoonbalans.

 

Insuline is een van de hormonen die uit balans is, dit is het hormoon wat de bloedsuikerspiegel reguleert. Vrouwen met PCOS krijgen vaak te maken met insulineresistentie. Een regelmatig te hoge insulineproductie kan leiden tot overgewicht en diabetes type 2.

 

DIEETADVIES BIJ EEN PCOS

Bij PCOS is het belangrijk de insulinegevoeligheid van de lichaamscellen te verhogen en het bloedglucoseniveau in het bloed te verlagen. Daarnaast is gewichtsreductie van belang bij overgewicht. Een gezonde en volwaardige voeding met complexe koolhydraten, eventueel in combinatie met gewichtsverlies, zorgt voor een verbeterde bloedsuikerspiegel en vermindering van het risico op diabetes type 2.

 

Heeft u interesse in een dieet bij PCOS? Wij begeleiden u graag met een passend voedingsadvies op maat.

Deel deze pagina:

Ga naar de inhoud