Voeding bij zwangerschap

Wanneer u zwanger bent, heeft u een verhoogde behoefte aan voedingsstoffen. Daarom is het belangrijk gezond en gevarieerd te eten, zodat u aan deze behoefte voldoet. Daarnaast is het van belang foliumzuur en vitamine D te slikken.

 

Eten voor twee tijdens de zwangerschap is niet nodig. Het lichaam heeft wat meer energie nodig voor de ontwikkeling van de baby, maar de beweging is aan het einde van de zwangerschap ook minder. Daarom is de totale energiebehoefte niet veel hoger dan normaal. Veel aankomen tijdens de zwangerschap geeft daarnaast een verhoogde kans op een zwaardere baby, die op latere leeftijd weer een verhoogde kans heeft op overgewicht.

 

DIEETADVIES BIJ ZWANGERSCHAP

Een gezonde en gevarieerde voeding staat bij zwangerschap centraal, echter zijn er een aantal aandachtspunten. Bijvoorbeeld welke producten beter vermeden kunnen worden of welke voedingsstoffen van belang zijn. Sommige zwangerschapsklachten kunnen ook verminderen door de voeding aan te passen, bijvoorbeeld misselijkheid of brandend maagzuur. Ook wordt een gezond proces van aankomen tijdens de zwangerschap een aandachtspunt.

 

Bent u geïnteresseerd in een dieet bij zwangerschap? Wij begeleiden u graag met een passend voedingsadvies op maat.

Deel deze pagina:

Ga naar de inhoud